درباره ما

 

مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره مرکز 

جناب آقای : علی ضرابی

 

 

 مرکز حمایت از معلولین ضایعات نخاعی ایران در سال 1385 توسط معلولین ضایعه نخاعی در جهت پیشبرد اهداف ذکر شده در اساسنامه تاسیس گردیده است و همه ساله گزارش های سالانه را به معاونت تخصصی ارسال می دارد .




مركز حمايت از معلولين ضايعات نخاعي ايران كه تحت نظارت سازمان بهزيستي جمهوري اسلامي ايران فعاليت مي نمايد، يك سازمان غير دولتي (NGO)مي باشد . بر طبق اساسنامة مصوب به شماره ثبتی 19763 ارتقاء سطح زندگی بهداشتی و درمانی ، معیشتی و حرفه آموزی ، آموزش و کسب مدارج علمی ، مشاوره های روحی و روانی و قضائی ، رفاهی و تفریحی مددجویان عضو مرکز را بر عهده گرفته اند . به اين منظور گروهي از معلولين آسيب نخاعي و جمعي از فرهيختگان گرد هم آمدند تا در جهت این اهداف متعالي مركز حمایت از معلولین ضایعات نخاعی را  که تمام گردانندگان آن خود از افراد مبتلا به ضایعات نخاعی هستند به تأسیس رساندند . لازم به ذکر است که کلیه خدمات ارائه شده به توانخواهان عضو مرکز حمایتی به صورت رایگان می باشد .

 

در حال حاضر  2100 توانخواه در سطح استان تهران و 700 مددجو از استانهای دیگر عضو این مرکز می باشند و بالغ بر 650 مددجوی دیگر در لیست انتظار برای عضویت قرار دارند که به علت عدم فضای کافی و امکانات خدمت رسانی قادر به پذیرش این عزیزان نیستیم . اما رایزنی ها و چاره اندیشی هایی صورت گرفته که انشاا... در آیندة بسیار نزدیک و با همت عزیزان نیکوکار به این مهم نیز دست خواهیم یافت .

این مرکز در طول سالهای اخیر ,فعالیت های گوناگونی را مورد اجرا گذاشت که به صورت تیتر وار می توان از موارد زیر نام برد و در سال 1392 به عنوان سازمان مردم نهاد نمونه از طرف وزارت کار ، رفاه و امور اجتماعی برگزیده شد  :

  • برگزاری سمینارهای تخصصی ضایعات نخاعی در تاریخ های مختلف .

    تا کنون طی چهار سال ، چهار همایش تخصصی ضایعات نخاعی که پایه گذاری آنها توسط مرکز حمایت از معلولین ضایعات نخاعی ایران بود برگزار گردیده است و به عنوان یکی از معتبرترین همایش ها با بالاترین امتیازهای بازآموزی بوده اند .

    فراهم آوردن امکانات برای حضور  مددجویان عزیز از سراسر کشور برای شرکت در چهار سمینار تخصصی ضایعات نخاعی که به ابتکار این مرکز حمایتی بنیانگذاری گردیده شده است .

    سمینار بین المللی ضایعات نخاعی که با حضور کلیة اساتید در ارتباط با آسیب های نخاعی و ارائة آخرین دستاورد های پزشکی و مهندسی پزشکی خواهد بود در سال 1394 برگزار خواهد گردید و به واسطة توانمندی های ویژه این مرکز حمایتی از مسئولین این مرکز خواسته شده است تا به عنوان سازمان مردم نهاد نمونه و متخصص در برگزاری هر چه بهتر سمینار همکاری نزدیک داشته باشد .  

  • تکمیل مرکز نگهداری روزانه آموزشی و توانبخشی ضایعات نخاعی که در فروردین 1391 طبق رای کمیسیون ماده 26 سازمان بهزیستی مجوز تاسیس آن به تصویب رسید.




 

  • معرفی تعداد کثیری از مددجویان با مشکلات درمانی به پزشکان و جراحان متخصص در مراکز مختلف درمانی که مورد عمل جراحی و یا سایر مراقبتهای پزشکی قرار گرفته اند و این روال همچنان ادامه دارد . این مهم به واسطة انعقاد تفاهم نامه های لازم با بیمارستانها و پزشکان مختلف و متخصص در امور آسیب های نخاعی صورت پذیرفته است .
  • NGO برگزیده از طرف سازمان بهزیستی کشور در اجرای طرح آموزش مراقبین در منزل ( HBR )
  • سرویس دهی حمل و نقل ویژه معلولین در اجرای طرح آزمایشی سرویس های ویژه با سه دستگاه ون در اختیار مرکز به مددجویان که به نحو موفقیت آمیز و شایسته اجرا گردید که پایه گذار سامانة حمل و نقل ویژة معلولین و جانبازان توسط شرکت اتوبوسرانی گردید و در تلاشی گسترده هزینة 15.000 تومانی سرویس های رفت و برگشت به 1.000 تومان کاهش یافت .

 

  • توزیع سبد کالاهای متعدد در مناسبت های مختلف ( شامل : برنج ,روغن , چای ,ماکارونی ,رب گوجه ,قند ,شکر ,مربا ,حبوبات , مواد شوینده ,تن ماهی ,پوشاک ,عینک ,شکلات و..... بوده است .




  • توزیع بن خرید کالا در بین مددجویان .
  • مساعدت های مالی موردی در بینمددجویان .
  • توزیع گوشت گوسفندی نذری در بین چندین نفر از مددجویان .
  • توزیع انواع لوازم بهداشتی مورد نیاز مددجویان (از قبیل سوند ,کیسه ادرار ,پنبه ,گاز های استریل و غیر استریل ,کرم های زخم بستر ,چسب ضد حساسیت ,زیر انداز ,پوشک کامل و معمولی و ... ) .
  • توزیع انواع لباس هادر بین مددجویان جدا از البسه اهدا شده در سبد کالا .
  • توزیع ویلچرهای MEYRA وSUN RISE , واکر , ویلچر حمام , تخت بیمارستانی چند شکن ,تشک مواج روی تخت , تشک ویلچر ROHO .

 

  • توزیع لوازم متفرقه دیگر ( از قبیل لوازم التحریر , اسباب بازی , لوازم خانگیو ....) .
  • برقراری مستمری ماهانه به مددجویانی که از نظر مالی و اقتصادی در مضیغه می باشند .
  • دعوت تعداد بسیاری از مددجویان و خانوادة آنها برای تماشای تئاترهای با محتوای طنز که به صورت رایگان برای این عزیزان انجام گرفته و ادامه خواهد داشت .

 

  • انجام عملیات مناسب سازی منازل از قبیل نصب بالابر ,رفع موانع داخل منازل برای دسترسی به سرویس های بهداشتی و آشپزخانه , مناسب سازی حیاط منازل و محیط اطراف محل سکونت عزیزان مددجو و درسال 1393 با بودجه ای چهار برابر سالهای قبل این طرح نمونه ادامه خواهد داشت .

 

  • عملکرد شایسته و فنی مهندسی این مرکز حمایتی در اجرای طرح مناسب سازی شهرداری سبب گردید تا این مرکز به عنوان مشاور عالی شهرداری در امر مناسب سازی منازل مددجویان و سایر فضاهایی که حضور معلولین در آن مکانها بیشتر می باشد .
  • شرکت دادن مددجویان در چندین برنامه تفریحی و رفاهی که در ایام مختلف از طریق مرکز حمایتی برگزار گردید و در طی آن از مددجویان فعال و مستعد تقدیر به عمل آمد و هدایایی نیز اهدا گردید .
  • به واسطه اقدام نیکوکارانه یکی از موسسات خیریه و ارتباط شایسته ای که مدیران آن موسسه خیریه با مسئولین این مرکز خیریه حمایتی به دست آمد در دو نوبت در مهر ماه های سالهای 1392 و 1393 و در هر نوبت دو گروه 250 نفری شامل یک مددجو و یک همراه توانستند در سفرهای روحانی و بسیار پر فیض و برای اولین از طریق قطار به مشهد مقدس مشرف گردند. کلیة امکانات از قبیل : هتل ، تغذیه ،‌ هزینة تهیة بلیط و حمل و نقل مددجویان در شهر به بهترین نحو و شایسته ترین مکان و پذیرایی برای این عزیزان فراهم شده بود و طی مراسمی باشکوه با قرق نمودن حرم مطهر امام رضا (‌ع )‌مددجویان توانستند ضریح متبرک را لمس نمایند . انشاا... اگر خداوند یاری نماید در دفعات بعد به زیارت کعبة مکرمه و مدینة منوره و عتبات عالیات مددجویان را دعوت خواهیم نمود .
  • ارتقاء سطح روحیة معنوی و ایمانی مددجویان و باور این عزیزان به پروردگار یکتا یکی از مهم ترین عواملی است که می تواند در تعامل با خویش ، خانواده و جامعه اطراف او کمک موثری به فرد آسیب های نخاعی بنماید .

    هر ساله در ایام مذهبی ( اعیاد ، ولادت ها و سوگواری های خاندان عصمت و طهارت )‌ برنامه های بسیار روحبخش و سرشار از معنویات توسط این مرکز حمایتی برای مددجویان برگزار می گردد . در ایام ولادت حضرت علی ابن ابی طالب (‌ع )‌،‌حضرت فاطمه ( س ) ، نیمة شعبان میلاد باسعادت منجی عالم بشریت حضرت صاحب الزمان (‌عج )‌و در ایام ماه مبارک رمضان و عزاداری های ماه محرم این برنامه ها در سالن ها و مراکز دیگری برگزار می گردید .

    امسال به لطف پروردگار و نظر صاحب عزای محرم توانستیم مراسم عزاداری و سوگواری ، مدیحه سرایی و نوحه خوانی و سینه زنی در تکیه ای که جنب ساختمان شعبة تجریش برپا گردید مددجویان بدون هیچ گونه مشکل رفت و آمد ، حضور در جلساتی که افراد سالم با نگاه دیگری به آنها نگاه می کنند و فراهم آوردن کلیة امکاناتی که این مددجویان با توجه به شرایط خاص آنان نیاز دارند در شب های تاسوعا و عاشورا و ظهر عاشورا و شب سیزدهم ماه محرم مراسم باشکوهی برگزار گردید و روحیه ای بالا و ایمانی مستحکم برای مددجویان به ارمغان آورد که به همت نیکوکاران مراسم پذیرایی نیز به شایستگی انجام پذیرفت .

  • برگزاری جلسات علمی ، پزشکی ، فرهنگی و اجتماعی با مسئولین مراکز دولتی و سازمانهای بهزیستی در جهت رفع مشکلات معلولین به صورت مداوم .
  • حضور در رسانه های رادیویی و تلویزیونی .
  • این مرکز حمایتی با همکاری دیگر مراکز فعال و محدود طی برگزاری همایشی یک روزه تلاش نموده تا لایحة اصلاحات قانون جامع 16 ماده ای معلولین در صحن علنی مجلس آورده شود و تلاش در تصویب آن دارد .

صورت عملکرد مالی هر ساله مرکز به سازمان بهزیستی ارائه گردیده است و  کلیه فعالیت های مالی انجام شده در طول سالها در این گزارشات به وضوح توضیح داده شده و مدارک لازم ارسال گردیده است .

مرکز حمایت از معلولین ضایعات نخاعی ایران با تلاش گسترده از تمام مددجویان خود طی پرسشنامه های جامع اطلاعات شخصی ,نوع بیماری و طریق گرفتار شدن ,نیازهای درمانی , معیشتی , بیماری های جنبی و دیگر مواردی که تاثیر گذار در وضعیت مددجو و بیماری او می گردد جمع آوری گردیده است این اطلاعات تاکنون منبع آماری مناسب و دقیقی برای اغلب مراکز علمی و بهزیستی بوده است و آمادگی کامل داریم تا اطلاعات دیگر سازمان ها را نیز پس از بررسی و تکمیل نمودن آنها به این بانک اطلاعاتی افزوده تا انشا ء ا... برای نخستین بار بانک اطلاعات قابل دسترسی فراهم  شود .